• Pancar OSB 7. Cadde No: 11 Torbalı 35860 / İzmir Türkiye
  • +90 (232) 257 72 27 - +90 (544) 248 82 99
  • info@haliyikamamakinalari.com
› Halı Yıkama Makinası ER 2700

HALI YIKAMA MAKİNASI ER 2700


ER 2700 tam otomatik halı yıkama makinası
genişlik
3350 mm
uzunluk
2310 mm
yükseklik
1900 mm
MAKS. HALI genişliği
2700 mm
fırça
3+3=6 disk fırça veya 4+4=8 disk fırça
gelberi
1 gelberi sistemi
malzeme
304 kalite paslanmaz çelik (INOX)
KONTROL sistemi
PLC
Programlama :
Tam Otomatik
diğer özellikler
Ön yıkama, ön temizleme, ön durulama -- Arka yıkama, arka temizleme, arka durulama -- Halıyı otomatik sarma -- Ayarlanabilir konveyör bant hızı -- Otomatik basınçlı su -- Otomatik şampuan -- Nuzullar sayesinde verimli su kullanımı -- Basınçlı su ile yıkama ve durulama -- Enerji, su, şampuan, işgücü ve zamandan tasarruf -- Halı taşıma arabası (1 adet orta boy) -- Halı ıslatma havuzu (2700 mm, 304 kalite paslanmaz çelik [INOX]) -- Basınçlı pompa (Opsiyonel) -- Rulo fırça (Opsiyonel) -- Helezon fırça (Opsiyonel) -- Alt yıkama fırçası (Opsiyonel) -- Halıyı otomatik olarak taşıma arabasına aktarma (Opsiyonel) -- Özel Üretim (Opsiyonel)
halı yıkama makina imalatçıları

Genel Tanım

ER 2700 halı yıkama makinesi, daha çok halı eninin 2.5 metreyi geçmediği ülkelerde ve bölgelerde önerilen bir makinedir. Makinemizin kullanım eni 2 metre 70 santimdir. İsmi ER 2700 de buradan gelmektedir. Makinemizin boydan boya genişliği 3350 mm, uzunluğu 2310 mm ve yüksekliği 1900 mm’dir.

ER 2700 304 kalite paslanmaz çelik (INOX) ile yapılmıştır, bu sayede makinemiz halı yıkamada kullanılan çeşitli kimyasallara (Şampuan, yumuşatıcı ve diğer maddeler) ve suya karşı dayanıklıdır.

Sıcak daldırma galvaniz ve epoksi boya ile kaplanan metallerden yapılan halı yıkama makinaları ise kısa süre içerisinde paslanmaya başlamaktadır ve kullanılamaz hale gelmektedir.

Makinemiz tam otomatiktir, makine üzerindeki sistemler yalnızca halı olduğu zaman çalışmaktadır, kullanıcının tek yapması gereken yıkama programı seçmektir, makine çalışırken herhangi bir şekilde başka bir tuşa basmasına gerek yoktur. Tam otomatik olmakla beraber makinemiz ayrıca PLC sistemlidir.

PLC sistemi sayesinde makinemiz tıpkı evdeki çamaşır yıkama makinalarında olduğu gibi farklı halıları (kalınlık, genişlik, uzunluk, tür bakımından) farklı yıkama programlarıyla yıkayabilmektedir. PLC ve tam otomatik sistemlerinin entegrasyonu sayesinde sudan, çeşitli kimyasallardan, elektrikten, zamandan ve işgücünden tasarruf sağlanır.

Makinemiz halıyı 6 aşamada yıkar: ön temizleme, ana temizleme, ön durulama, arka temizleme, arka durulama ve sarma. Bant hızı manuel olarak ayarlanabilmektedir, bu sayede kirli olan halılar için daha yoğun bir temizlik süreci gerçekleştirilebilir, çok az kirli halılar ise çok hızlı bir şekilde yıkanabilir. Makinemizdeki bütün fırçalama, şampuanlama, yıkama ve durulama sistemleri otomatik olarak çalışmaktadır.

Makinemizde kullanıcının yapması gereken ilk şey halıyı veya halıları makinenin önünde bulunan halı havuzuna atmaktır. Bahsettiğimiz ayarların yapılması ve halının konveyör bant üzerine konulmasıyla bütün hazırlıklar biter ve başlat butonuna basılır. Öncelikle halıya otomatik olarak şampuanlı su verilir, istenildiği taktirde vanalardan verilen şampuanlı su debisi ayarlanabilir. Bu aşamadan hemen sonra halı disk fırçalar tarafından derinlemesine fırçalanarak kirler halıdan ovalanarak yüzeye çıkartılır ve uzaklaştırılır.

Halı yıkama makinelerimizde kullandığımız nuzullar sayesinde verimli su kullanımı sağlamaktayız. Makinemiz fırçalama süreci sonrası basınçlı su ile yıkama ve durulama yapılmaktadır. Durulama işlemiyle birlikte makine üzerindeki gelberi sistemi de bu aşamada durulama sürecine destek olmaktadır.

Basınçlı su ile durulama ve gelberi sistemleri halılarının yüzeyinin canlılığının uzun vadede kalıcı olmasını sağlar, bu da halının yüzde yüz durulanmış, kimyasallardan ve pisliklerden arındırılmış bir şekilde kurutma aşamasına hazır olması demektir. Makinemizde bütün halılar otomatik olarak sarılmaktadır.

Makinemizdeki bütün elektronik sistemler (Motorlar, sürücüler, PLC sistemi ve benzeri) suya karşı izole edilmiş bölümlerde bulunmaktadır.

Makinemizin yanında 1 adet orta boy halı taşıma arabası, 1 adet halı teknesi ve çeşitli yedek parçalar ücretsiz verilmektedir. İstenildiği takdirde makinemize alt yıkama fırçası, rulo fırça, helezon fırça, basınçlı pompa ve halıyı otomatik arabaya aktarma özelliği eklenebilir. Farklı fırça ve sistem dizilimlerine sahip özel üretim makineler de üretmekteyiz.